Jobban van a Red Hot Chili Peppers énekese

2016. május 22. 09:44 - Angus Yang

Anthony Kiedis egy kanadai tv műsorban nyilatkozott állapotáról, egy kicsit az életfilozófiájáról, meg arról, hogy miért is került kórházba.

2d11105401-140110-chili-peppers-ks.jpg

A Chili énekese többek között elmondta, hogy jobban van, nem érzi tökéletesen magát, de javul az állapota. " Fájdalmas dolog volt, nem szeretek koncerteket lemondani, inkább halálos betegen is játszom, de ebben az esetben nem volt választásom, ott tartottam, hogy elájulok."

A riporter kérdésére, hogy hajlandó-e elmondani, pontosan mi is történt, határozott igen volt a válasz. "Az éneklés megerőlteti az izmokat, nemrég volt egy sérvműtétem. Erre jött rá egy vírusos fertőzés, a kettő kombinációjának következménye az lett, hogy amit ettem, nem tudott áthaladni a gyomromon. Belázasodtam és odáig jutottam, hogy összeesek, így kerültem kórházba."

Anthony Kiedis még elmondta, hogy sokat szokott szörfözni és általánosságban  jól bírja a terhelést, de most át kell gondolnia, hogy néha talán túl sokat vállal, ezért ad neki jelzéseket a szervezete. 

A jegytulajdonosok tehát hátradőlhetnek. Kiderült, hogy Anthony nem az a 'lemondom a bulit , mert fáj a fejem' típus. Nem is érti, miért került a címlapokra a betegségével, nagyon rendben kell lennie szerinte a világnak, ha ezzel bekerül valaki a hírekbe. A RHCP ma már fel is lép az ohioi Rock the Range fesztivál headlinereként. 

Akit érdekel, itt megnézheti a teljes interjút (2 és fél perc). 

 

 

Szólj hozzá!

Angus Young beszállt a Guns 'N Rosesbe. Tényleg!

2016. április 17. 16:54 - Angus Yang

Elég ütős  trükköt talált ki Axl Rose, hogy megerősítse a tegnapi hírt, miszerint ő fog énekelni az AC/DC elhalasztott, hátralévő amerikai koncerjein. Tegnap a Coachella fesztiválon, ahol a GNR volt az egyik headliner, a banda koncertje alatt egyszer csak megjelent a színpadon Angus Young, jó öreg Gibson SG gitárjával a nyakában.

angusyounggunsnroses_638.jpg

 

Miután Axl Rose felkonferálta az örökmozgó gitárost, két AC/DC klasszikust is elnyomtak. Slash és Angus Young egy színpadon, ennyi elég is, ez rocktörténelem.. nyam.. fanyalgók hess!

 

 

Szólj hozzá!

Ma a Metallica egy lemezboltban játszik. Nézd meg Te is!

2016. április 16. 21:05 - Angus Yang

A Metallica mindig is a Lemezboltok Napjának- Record Store Day - elkötelezett támogatója volt. Az idei eseményre egy meglepetéssel készültek, ma éjfél után 1-kor érdemes netközelben lenni.

teljes_met.jpg

 A zenekar már túl van a beálláson, úgyhogy magyar idő szerint hajnal 1-kor indulhat a buli, amelyet néhány szerencsés Metallica fanclub tag és a bolt kisorsolt vásárlói személyesen nézhetnek végig a helyszínen, a Rasputin lemezboltban a kaliforniai Berkeleyben. Ha addig senki nem teszi tönkre az internetet, akkor a koncertet élőben streameli a zenekar a hivatalos Facebook oldalán. 

A Metallica tagjai a lemezvásárlás elkötelezett hívei. Lars Ulrich elmondása szerint nagyon boldog, hogy fia kívánságlistáin a Deep Purple és egyéb klasszikusok bakelit lemezei szerepelnek. James Hetfield pedig ebben a videóban arról mesél, hogy anno milyen nagyszerű érzés volt beszereznie élete első fekete korongját, a Lynyrd Skynyrd Sweet Home Alabama című kislemezét és hogy az Iron Maiden első albumának borítóját meglátva azonnal meg kellet vennie a lemezt. A legnagyobb izgalmat pedig az jelentette számára,, amikor saját debütáló albumukat a Kill Em All-t látta meg először egy lemezboltban. Meg is vette az összes példányt.. nem, csak viccelt.

Száz szónak is egy a vége, Metallica fanoknak találkozó éjfél után 1-kor itt !

 

  

Szólj hozzá!

Gene Simmons helyretette Ice Cube-ot

2016. április 10. 17:51 - Angus Yang

Az úgy kezdődött, hogy pénteken New Yorkban a Rock and Roll Hall of Fame évi beiktató gáláján  a mindenható döntőbizottság az N.W.A. nevű hip-hop formációt beválasztotta a rock n roll örökös hírességeinek csarnokába. Hova máshova. Az esemény alaposan kiverte a biztosítékot Gene Simmons-nál, a Kiss magyar ősökkel is bíró alapítójánál, a rockzene mai napig elkötelezett harcosánál.

simmons.jpg

Gene Simmons-ról köztudott, hogy nem tartja meg magának a véleményét, különösen, ha szeretett műfaját, a rockzenét érik méltatlan támadások.A rock leghosszabb nyelvű híressége nemrég a Rolling Stone magazinban egy kérdésre azt válaszolta, hogy a hip-hop műfajnak 10 éven belül annyi és ő lesz az első aki a sírján fog táncolni. 

Az említett gálán Ice Cube,az N.W.A. egyik alapítója beszédében hosszasan ecsetelte, azért kerülhettek be, mert a rock n roll az nem egy zenei műfaj, hanem egy életforma. Mr. Gene Simmonst a fenti kiszólás kapcsán személyesen is megszólította és azt üzente neki, hogy a hip-hop műfaj igenis rock n roll és örökké jelen lesz. Simmons a Twitteren válaszolt  a rappernek: 'Tisztelettel kérem, majd szólj, ha Jimi Hendrix bekerült a Hip-Hop Hírességek Csarnokába, akkor igazat adok neked'

simmons_tweet.png

 Amúgy a legfontosabb alapfeltételnek az N.W.A. megfelelt, 25 év telt el az első albumának megjelenése óta. Kíváncsian várjuk, jövőre kinek a beiktatása kinek az agyát b@ssza fel. 

Szavazz! Szerinted van helye az N.W.A.-nek a Rock n Roll Hall of Fame-ben? 

 

 

 

Szólj hozzá!

Megtörtént: Guns N Roses koncert - Axl és Slash együtt

2016. április 02. 19:06 - Angus Yang

Péntek este bekövetkezett, ami már eddig is nyilvánvaló volt, csak az időpont változott. A Guns N Roses alaposan meglepte rajongóit.

guns_troubadour.jpg

 

Axl Rose és Slash elérkezettnek látták az időt, hogy kicsit felrázzák a hétvégén már nehezen ébredező Los Angelesieket és a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy este buli lesz, méghozzá GNR koncert a Troubadour nevű klubban. Aki első hallásra áprilisi tréfának hitte a dolgot, annak esélye sem volt a bejutásra, mindössze 250 jegyet adtak ki (videó a sorban állókról lent) , ezen kívül a VIP vendéglistán lévők mehettek még be.

Az eredeti felállásból Axl, Slash és Duff volt a színpadon, akik Dizzy Reed (billentyűsök), Richard Fortus (gitár) és Frank Ferre (dob) társaságában nyomták végig a nagyrészt Guns klasszikusokból álló koncertet. Az előzetes pletykákkal ellentétben Steven Adler nem lépett színpadra.

Kép- és hangrögzítő eszközöket nem lehetett bevinni, úgyhogy egyelőre csak rövid részletek tűntek fel a világhálón. A setlist alatt egy összeállítás látható a rövidke részletekből összefűzve, lejjebb pedig a délutáni sorban állásról készült videó tekinthető meg.

A koncerten elhangzott számok:

01 – It’s So Easy
02 – Mr. Brownstone
03 – Chinese Democracy (primeira vez com Slash)
04 – Welcome To The Jungle
05 – Double Talkin’ Jive (primeira vez desde 17 de Julho de 1993)
06 – Live And Let Die (Paul McCartney & Wings cover)
07 – Rocket Queen
08 – You Could be Mine
09 – The Godfather Theme (Slash)
10 – Sweet Child O’ Mine
11 – New Rose (The Damned cover) (primeira vez ao vivo)
12 – Better
13 – Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
14 – My Michelle
15 – Nightrain

Ráadás
16 – The Seeker (The Who cover)
17 – Paradise City

 

 

Szólj hozzá!

Slash Szilveszterkor Motörheadet játszott

2016. január 03. 12:02 - Angus Yang

Slash és bandája, a The Conspirators a Las Vegas-i House of Blues-ban adott koncerttel búcsúztatta az óévet. Miután lejátszották a szokásos setlistet és levonultak a színpadról, következett a ráadás. Ezt a koncertet azonban nem valamelyik bevált Guns 'N Roses számmal zárták. 

slash_lemmy.jpg

Miután a zenekar visszatért a színpadra, Slash a mikrofonhoz lépett és felkonferálta a ráadás számot: 'ez Lemmy-nek szól'  Ezután a basszer Todd Kerns énekessé lépett elő és elnyomták az Ace of Spades-t. Az erről készült videó alatt megnézhetitek azt a verziót is, amiben pár éve még az Öreggel együtt nyomják. Hangerőt maxra.. 

Szólj hozzá!

A Black Sabbath koncertig itt egy kis Zakk Sabbath

2015. október 12. 08:55 - Angus Yang

Zakk Wylde aki köztudottan nagy Black Sabbath rajongó, cover zenakarával a Zakk Sabbath-tal a kaliforniai Fullertonban lépett fel a múlt héten. Az esetről videó is készült.

zakksabbath2015bandlive_638.jpg

 Még tavaly év végén mutatkozott be a formáció a híres-hírhedt Roxy-ban. A mostani felállásban Rob "Blasko" Nicholson (Ozzy Osbourne, Rob Zombie) basszer és a dobos Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age) alkották a ritmusszekciót.

A bulin a zenekar csak az Ozzy nevével jelzett korszakból játszott. Zakk egy korábbi interjúban elmondta, hogy minden tisztelete Ronnie James Dioé, de számára a Black Sabbath csak Ozzy-val az ami, az utána következő bandát már akkor Heaven & Hellnek kellett volna hívni, a totálisan más hangzás és  zenei világ miatt.

Íme tehát a War Pigs (majdnem végig) Zakk Sabbath módra. Királyság, hogy Zakk ezzel újabb jelét adta, hogy nincs besértődve, amiért nem ő gitározott Ozzy utolsó lemezén és a hozzá kapcsolódó turnén.

 

 

Szólj hozzá!

Ezt válaszolta Lady Gagának az Iron Maiden énekese

2015. szeptember 27. 08:56 - Angus Yang

Az énekesnő nemrég a CR Fashion Book's című divatlapban egy fotósorozaton Iron Maiden pólóban feszített, pár nap múlva pedig meg is indokolta a választást. A hír a Maiden frontemberéhez is eljutott, aki reagált is a 'megkeresésre'.

bruce-dickinson-lady-gaga-630x420.jpg

Lady Gaga a képek megjelenése után egy interjúban többek között azt is elmondta, hogy szerinte napjainkban a metál zene szerepe alábecsült. A Maident külön kiemelte: " Az Iron Maiden rajongói a mai napig is stadionokat töltenek meg, a közönség imádja a zenéjüket, a dalszövegeiket és a tömeg lélekben egyesül az Iron Maiden szeretete révén. Úgyhogy amikor valaki jön és azt mondja, hogy én leszek az új Madonna, ezt szoktam válaszolni: nem, én leszek az új Iron Maiden".

A hízelgő gondolatok az Iron Maiden énekeséhez is eljutottak és az amúgy általában nem szolid Bruce Dickinson  eképpen reagált: "Szerintem Lady Gaga nagyszerű előadó és igaza van nem ő a következő Madonna, ugyanis jobb nála. Elsősorban azért, mert tud énekelni, jobb a hangja, jó zenész (4 éves kora óta zongorázik - a szerk.) és nagyon jó előadói érzéke van.  Aki pedig egy díjátadón sonkás szendvicsnek öltözve jelenik meg, nálam nyerő". 

Az énekesnőnek annyira jól estek Dickinson dícsérő szavai, hogy a Maiden új albumának (Book of Souls) megjelenése napján reggel 5-kor kelt , hogy beszerezze a lemezt. Lady Gagának riszpekt, az olvasónak pedig egy koncert részlet, amint a Maiden éppen "maroknyi' közönségének nyomja.

 

 

 

3 komment

Robert Plant még ma is királyul énekel, például Led Zeppelint is.

2015. szeptember 20. 11:54 - Angus Yang

A dolog szépsége, hogy nem érezzük magunkat kínosan, miközben Plantet hallgatjuk, ahogy a Whole Lotte Love-ot énekli, sőt.

plant_2015.jpg

A 67 éves énekes, aki zenekarával a hatvanas évek végén műfajt teremtett, mára lehetne akár egy elhízott, kopaszodó, piás, megkopott hangú rocker, aki pár száz fős klubokban haknizik és a régi lemezek után járó (nem kis) honoráriumokból éli életét. Ennek pont az ellenkezőjét csinálja és nem is akárhogyan.

Plant ahelyett, hogy például a nemrég újra kiadott és méltán sok példányban eladott teljes Led Zeppelin (bónuszokkal tuningolt) diszkográfiából befolyt pénzeket számolgatná, inkább zenél. Albumokat ad ki, koncertezik, új műfajokban próbálja ki magát. Most éppen Kanadában turnézik, ahol kísérőzenekarával a Space Shifters-szel többek között Zeppelin dalokat is játszanak és szerintünk az énekes teljesen rendben van. Hogy ehhez Jimmy Page mit szól az egy másik dolog, ugyanis Plant hajthatatlansága miatt nagyon komoly, Zep összeállásra tett ajánlatokat kellett a közelmúltban visszautasítania. 

Íme 3 videó a torontói koncertből. (a The Lemon Song 1:20-nál a Whole Lotta love 2:25-nél indul)

                                       

forrás: Guitarplayer

 

 

Szólj hozzá!

45 éve volt az utolsó Hendrix koncert

2015. szeptember 06. 20:43 - Angus Yang

Jimi Hendrix 1970 szeptember 6-án adta utolsó koncertjét a németországi Fehrmarn szigeten a Love and Piece fesztiválon.  A koncert a Cry of Love turné egyik európai állmása volt. Billy Cox basszusgitárossal és Mitch Mitchell dobossal 6 nap alatt hat helyszínen játszottak, köztük volt az Isle Szigeti Fesztivál és egy berlini koncert.   

hendrix-169_pp.jpg

 

A fellépést egy nappal el kellett halasztani, mert az eredetileg tervezett időpontban heves zivatarok voltak a helyszínen, a zenész menedzsere a következő napra tetette át a koncertet. A közönség emiatt fújolással fogadta a színpadra lépő Hendrixet, aki ezt úgy kommentálta, hogy "szarok rá ha kifütyültök, de legalább jó hangnemben tegyétek".  Azután elkezdte a Killing Floort, amivel egy csapásra meggyőzte közönségét. Az alábbi videó részleteket tartalmaz a koncertből, minősége nem a legjobb, de ennyi maradt fenn az eseményből, két mikrofon rögzítette a hangot orsós magnóra, amit a színpad szélén helyeztek el a szervezők Hendrix tudta nélkül.

Az Experience ezután szeptember 13-án lépett volna fel Rotterdamban, de Cox egészségügyi problémái (LSD) miatt a koncert elmaradt. 16-án Hendrix két szám erejéig Eric Burdon War nevű zenekarának koncertjén háttérgitárosként még a színpadra lépett a londoni Sohoban a Ronnie Scott's Jazz Club nevű helyen. Kevesebb, mint 2 nappal később holtan találták londoni lakásában. 

A videó alatt látható a koncert setlistje  

                         

Jimi Hendrix, Sept. 6, 1970 Setlist:
“Killing Floor”
“Spanish Castle Magic”
“All Along the Watchtower”
“Hey Joe”
“Hey Baby (New Rising Sun)”
“Message to Love”
“Foxy Lady”
“Red House”
“Ezy Ryder”
“Freedom”
“Room Full of Mirrors”
“Purple Haze”
“Voodoo Child (Slight Return)”

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása