Itt az új David Gilmour dal

2015. július 21. 10:25 - Angus Yang

A Pink Floyd gitáros-énekese negyedik szólólemezét jelenteti meg szeptemberben. A címadó dalt itt meg is hallgathatod és mutatunk még egy érdekes dolgot. 

david-gilmour.jpg

A tavaly megjelent The River című album után a zenekar rajongói szinte kényeztetve érezhetik magukat, hiszen mindjárt itt az új csemege egy Gilmour szólólemez formájában. Korábban volt, hogy évekig nem jelent meg semmilyen anyag a zenekar tagjaitól, a Pink Floyd meg volt hogy egy évtizedre is elhallgatott. Ehhez képest most itt a Kánaán. 

A lemez több formátumban jelenik meg szeptember 18-án, a komolyabb verziókban könyv, poszter, gitárpengető is lesz majd. Az anyag producere Phil Manzanera, a szövegírásban pedig a gitáros-énekes felesége, Polly Samson segédkezett.

Íme tehát a lemez címadó dala a 'Rattle That Lock', melyet Gilmour elmondása szerint a francia vasútállomásokon hallható négyjegyű 'csengőhang' ihletett, mely a hangszóróban elhangzó információkat előzi meg. Lesz akinek tetszik, lesz aki fanyalog, de az biztos hogy a Pink Floyd feeling ott van, elég csak a gitárszólókat említeni. A dal után belinkeltünk egy igazi csemegét.

 

És itt látható a ritka felvétel, melyet 2011-ben Roger Waters The Wall turnéján (amely Budapestre is eljutott) rögzítettek a londoni O2 arénában. Waters úgy döntött, hogy a kiemelt estén a Comfortably Numb második versszakát és a gitárszólót nem bízza akárkire. A dolog még a közönséget is meglepte, tisztán hallható ahogy az egész nézőtér felhördül meglepetésében 1:33-nál.

 

 

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fellegjáró Marci 2015.07.22. 14:22:00

Ha a pesti koncerten is David pengetett volna helyben lepippantottam volna magam az biztos...bár a hangminőség miatt így is majdnem sikerült...kibaszott egy koncert volt!
Ha egy kívánságom lehetne akkor picsába a vördpísszel...a P.U.L.S.E 1994 koncertet élőben látni!
süti beállítások módosítása