KID ROCK KONCERTJEIRE IDÉN IS CSAK 20 DOLLÁR A BELÉPŐ

2015. február 20. 08:37 - Angus Yang

kid_rock.jpg

Nyáron indul a zenész/rapper,dalszerző új amerikai turnéja, melyen a rövidesen megjelenő tizedik, First Kiss címet viselő albumát fogja népszerűsíteni. Kid Rock a Billboardnak  a napokban azt nyilatkozta, hogy idei turnéjára csakúgy, mint a 2013-as koncertekre, 20 dollár lesz a beugró. Ez az amerikai 50-200 dolláros jegyárakhoz viszonyítva is diszkont ár, a jelenlegi 8 dolláros tengerentúli minimál órabérhez viszonyítva pedig elképesztően alacsony.

Mint elmondta, örül neki, hogy bevált az általa nemrég kipróbált üzleti modell, elgondolkoztak ugyan, hogy emeljenek 5 dollárt it a belépőn, de végül úgy döntöttek marad a régi ár. És hogy mindezt hogyan sikerül kivitelezni, sőt nyereségesen véghez vinni? Nos Kid Rock menedzsmentje megegyezett a koncertek helyszíneinek tulajdonosaival és a Live Nation jegyirodával a koncertek költségeinek elosztásáról. Az így keletkezett megtakarítások jelentős részét továbbítják a jegyvásárlók felé. A bevételi oldalon a várhatóan nagyobb nézőszámnak köszönhetően a merchandise (pólók, ajándéktárgyak) eladások jelentősen nőnek, így végeredményben mindenki jól jár. ' Kicsit ijesztő volt először, hogy mi van ha kevesen jönnek el. Aztán azt tapasztaltuk, hogy az alacsony ár miatt rengeteg olyan néző jött, aki normál jegyár mellett nem jött volna el'  mondta a zenész és hozzátette, hogy nem érti, hogy zenész kollégái közül miért nem követi senki ezt a gyakorlatot.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása