JOHNNY DEPP ÉS ALICE COOPER EGYÜTT ZENÉL

2015. február 22. 11:48 - Angus Yang

cooper_depp.jpg

Alice Cooper Johhny Deppel és Joe Perry-vel fog a Rock in Rio fesztiválon élőben fellépni így emlékezve egy 70-es évekbeli baráti társaságra, klubra, melynek tagjai az akkori kortárs zenész hírességekből kerültek ki.

 A történet a hetvenes évek elejére nyúlik vissza és a Rainbow Bar and Grill  nevű szórakozóhelyen kezdődött mely a Sunset Strip-en, Los Angelesben található. A helyet a korabeli zenész hírességek előszeretettel látogatták.  John Lennon, Ringo Star, Robert Plant, Alice Cooper, Keith Moon (The Who) , Lemmy, Tony Iommi és Ronnie James Dio is rendszeres vendég volt. Alice Cooper felvetette, hogy a közös ivászatokat szervezett formába kellene önteni és rövidesen egy klubot verbuvált a bárban sűrűbben megforduló zenészek közül. Hogy neve is legyen a gyereknek, a csapat a 'The Hollywood Vampires' nevet kapta. Cooper mellett tagok voltak többek között a Keith Moon, John Lennon és Ringo Star. Szívesen befogadtak más hírességeket is, akik éppen aznap arra jártak, így csapódott hozzájuk pl. Keith Richards és Ron Wood. A klubba való belépéshez az új jelöltnek a próbatétel mindössze annyi volt, hogy asztal alá igya a csoport már prosperáló tagjait.

Idén, négy évtizeddel később, Alice Cooper arra vállalkozott, hogy egy alkalmi szupergruppal megemlékezzen a klubról, annak tagjairól. Ehhez segítségül hívta Johnny Deppet, aki zenészként is megállja a helyét (filmes karrierje előtt a The Kids nevű zenekarban nyomta) és Joe Perry-t, az Aerosmith gitárosát. A tervek szerint ez év szeptemberében lépnek fel a Rock in Rio fesztiválon, a banda neve természetesen The Hollywood Vampires lesz. 

Íme egy 2012-es koncertfelvétel, ízelítőül Depp és Cooper eddigi közös ténykedéséből ahol is a Beatles Revolution című klasszikusának erejéig a színész beugrott vendég gitárosként egy Alice Cooper koncertre. Megállapíthatjuk, hogy Jack Sparrow gitárjátéka és azon belül rövid kis szólója teljesen rendben van. 

  Ez a fotó pedig a régi ,eredeti The Hollywood Vampires időkben készült a Rainbow bárban. Jobb oldalon Keith Moon, balra pedig Ringo Star, szakállal.

hollywood.jpg

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása