Új Iron Maiden album : itt a megjelenés dátuma és a borító

2015. június 18. 21:28 - Angus Yang

Ahogy a zenekar ígérte, nem habozott sokat Bruce Dickinson felépülése után és az eddig visszatartott, idén megjelenő album minden részletét nyilvánosságra hozta.

ironmaiden-brasil-2015.jpg

Az Iron Maiden hivatalos weboldalán közölte a hírt a mai napon. A szeptember 4-én megjelenő Book of Souls című lemez producere a már ismert Kevin 'Caveman Shirley'. A lemez a Maiden történetének első dupla albuma lesz, 11 szám található rajta 92 percben. A borító az 'airbrush' technikájáról ismert Mark Wilkinson munkája, aki többek között a Marillionnak és a Judas Priestnek is dolgozott már számos alkalommal. Az ő nevéhez fűződik például a Priest 'Painkiller' albumának borítója.

A zenekar tagjai elmondták, hogy a lemez ugyanabban a párizsi stúdióban készült, ahol a Brave New World. A lemez mégis közvetlenebb, a dalok jó része ott a stúdióban állt össze, Steve Harris szerint ez a spontaneitás kézzel fogható a lemezen. Bruce Dickinson két dalt is egymaga írt az albumra, ebből az egyik minden idők leghosszabb Iron Maiden nótája. Az énekes elmondta, hogy a már ismerős környezetben egyre-másra jöttek az ötletek és végül annyira egységesnek érezték az összeállt anyagot, hogy úgy döntöttek nem hagynak ki semmit, a lemez dupla lesz.

Íme a tracklist, alatta pedig az album borítója.

Disc

1.“If Eternity Should Fail” (Dickinson) 8:28
2. “Speed of Light” (Smith/ Dickinson) 5:01
3. “The Great Unknown” (Smith/ Harris) 6:37
4. “The Red and the Black” (Harris) 13:33
5. “When the River Runs Deep” (Smith/ Harris) 5:52
6. “The Book of Souls” (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2

7.“Death or Glory” (Smith/ Dickinson) 5:13
8. “Shadows of the Valley” (Gers/ Harris) 7:32
9. “Tears of a Clown” (Smith/ Harris) 4:59
10. “The Man of Sorrows” (Murray/ Harris) 6:28
11. “Empire of the Clouds” (Dickinson) 18:01

 

pasted_image_at_2015_06_18_12_02_pm.jpg

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása