45 éve volt az utolsó Hendrix koncert

2015. szeptember 06. 20:43 - Angus Yang

Jimi Hendrix 1970 szeptember 6-án adta utolsó koncertjét a németországi Fehrmarn szigeten a Love and Piece fesztiválon.  A koncert a Cry of Love turné egyik európai állmása volt. Billy Cox basszusgitárossal és Mitch Mitchell dobossal 6 nap alatt hat helyszínen játszottak, köztük volt az Isle Szigeti Fesztivál és egy berlini koncert.   

hendrix-169_pp.jpg

 

A fellépést egy nappal el kellett halasztani, mert az eredetileg tervezett időpontban heves zivatarok voltak a helyszínen, a zenész menedzsere a következő napra tetette át a koncertet. A közönség emiatt fújolással fogadta a színpadra lépő Hendrixet, aki ezt úgy kommentálta, hogy "szarok rá ha kifütyültök, de legalább jó hangnemben tegyétek".  Azután elkezdte a Killing Floort, amivel egy csapásra meggyőzte közönségét. Az alábbi videó részleteket tartalmaz a koncertből, minősége nem a legjobb, de ennyi maradt fenn az eseményből, két mikrofon rögzítette a hangot orsós magnóra, amit a színpad szélén helyeztek el a szervezők Hendrix tudta nélkül.

Az Experience ezután szeptember 13-án lépett volna fel Rotterdamban, de Cox egészségügyi problémái (LSD) miatt a koncert elmaradt. 16-án Hendrix két szám erejéig Eric Burdon War nevű zenekarának koncertjén háttérgitárosként még a színpadra lépett a londoni Sohoban a Ronnie Scott's Jazz Club nevű helyen. Kevesebb, mint 2 nappal később holtan találták londoni lakásában. 

A videó alatt látható a koncert setlistje  

                         

Jimi Hendrix, Sept. 6, 1970 Setlist:
“Killing Floor”
“Spanish Castle Magic”
“All Along the Watchtower”
“Hey Joe”
“Hey Baby (New Rising Sun)”
“Message to Love”
“Foxy Lady”
“Red House”
“Ezy Ryder”
“Freedom”
“Room Full of Mirrors”
“Purple Haze”
“Voodoo Child (Slight Return)”

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása