Itt az új Motörhead nóta

2015. június 14. 18:40 - Angus Yang

Lemmy-ék a napokban tették fel az első számot a netre az augusztus végén megjelenő albumukról, itt meghallgathatod. A Motörhead egyszerre két, tőle szokatlan dolgot is elkövet az új lemezen, ezekről is beszámolunk.

motorhead-konzerte-2015-1534x1024.jpg

A zenekar 22. stúdiólemeze a tervek szerint augusztus 28-án lát napvilágot. A Bad Magic című album nyitó dala a zenekar jóvoltából már meghallgatható. Szerencsére semmi változás, maradt a régi recept, olyannyira, hogy a dal véleményünk szerint első hallásra nem is az utóbbi éveket, hanem inkább az ősrégi, klasszikus Motörheadet idézi.

Két érdekesség az albummal kapcsolatban, amit a Mötörhead még soha nem tett 40 éves fennállása során. Az egyik, hogy felkerült a lemezre egy Rolling Stones klasszikus feldolgozása. Hogy ne legyen egyszerű, Lemmyék a Sympathy for the Devilt értelmezik újra, ami a Stones egyik legjobban felépített, legmonumentálisabb dala. Kíváncsian várjuk az eredményt. A másik érdekesség, hogy egy dal erejéig közreműködik a lemezen Brian May. A kapcsolat nem új keletű, 2000-ben a Motörhead 25 éves fennállását ünnepelendő,  a Brixton Academy-ben rendezett koncerten vendégként már fellépet a zenekarral a Queen-gitáros. 

Az együttes amúgy jelenleg európai turnéját bonyolítja, melynek során hazánkba is ellátogat. Augusztus közepétől Amerikában  folytatják a koncert-sorozatot, mégpedig az Anthrax társaságában. Év végén pedig indul a 40. évfordulót ünneplő európai turné.

Hangerőt fel Hölgyeim és Uraim, következzék tehát az új Motörhead album nyitódala. Alatta pedig az említett kooperáció Brian May-jel. 

 

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása