Coverdale-Blackmore. Majdnem összeállt a banda.

2015. március 03. 09:20 - Angus Yang

David Coverdale az idén megjelenő Whitesnake - The Purple Album kapcsán mesélte el, hogyan vette fel a kapcsolatot Ritchie Blackmore-ral és hogy még soha nem álltak olyan jól a dolgok egy lehetséges  Coverdale-Blackmore reunion tekintetében, amit aztán végül - legnagyobb sajnálatunkra -nem sikerült összehozni.

duoready.jpg

A történet Jon Lord halálával kezdődött. " Jon elvesztése rádöbbentett, hogy az élet kurva rövid ahhoz, hogy örökre fenntartsuk az ellenségeskedést, sértettséget " nyilatkozta Coverdale és elmondta " Beszéltem Ritchie-vel, hogy osztozzak vele a gyászban és hogy kifejezzem neki hálámat, amiért annak idején a Deep Purple fedélzetére vitt. Hosszasan beszéltünk arról is, hogy valamilyen formában ismét együtt kellene zenélnünk, ez volt Jon régi vágya is."

Személyes találkozóra végül nem került sor. " Számos alkalommal tárgyaltam Ritchie menedzserével, de nem haladtunk és egy idő után azt éreztem, hogy mások az elképzeléseink a projektről" folytatta Coverdale. " Végül minden jót kívánva nekik, visszavonultam az ötlettől."

A történetnek  azért jó oldala is van, Coverdale elővette a vele készült Purple albumokat, és hallgatásuk közben a nosztalgia érzés mellett új ötletek is előjöttek, amik aztán meg is valósultak. Így a Whitesnake következő, májusban megjelenő stúdió albuma emlékezés a Deep Purple korszakra. Coverdale Reb Beach gitárossal, Tommy Aldridge dobossal és a többiekkel olyan 16 klasszikus Purple dalt játszott fel újra, mint pl. a "Burn", vagy a "Stormbringer". Az említett nevek is garantálják, hogy nem valami hakniról van szó, erről Ti is meggyőződhettek, ha megtekintitek az alábbi, a napokban megjelent videót.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása