Itt az új Metallica anyag, készítsd a kazettás-magnód!

2015. március 04. 09:02 - Angus Yang

Nem tévedés a cím, a zenekar az április 18.-i Record Store Day alkalmából egy érdekes kiadványt jelentet meg. Amíg a legtöbb zenekar egy bakelit LP, vagy kislemez kiadásával emlékezik meg e napról, addig a Metallica idén egy merőben új ötlettel jelentkezett.

b6b611be548c9e017b50c9524fea0b4f-640x360.jpg

A zenekar úgy döntött, hogy 'Lemezboltok Napjára" úgy emlékezik meg, hogy egy nagyot ugrik vissza az időben. Végigböngészték az archívumukat és így került elő a "No Life 'til Leather" demo kazetta, amit 1982-ben készítettek. A rajta lévő hét számot remaszterizálták, ügyelve arra, hogy megtartsák az akkori hangzást, hangulatot. A kazettán lévő feliratok pedig az eredeti, Lars Ulrich által kézzel írt szövegek pontos másai.

metallica-tape-630x420.jpg

Lars Ulrich a megjelenés kapcsán mesélt kicsit az akkori időkről. "Kb 50-100 darab készült a kazettából, ezeket postán küldtük szét, a rajongóink pedig lemásolták egymásról, így terjesztettük a zenénket", mondta el a dobos, aki akkor 18 éves volt és hozzátette " akkoriban rengeteget buliztunk, nagyon lelkesek voltunk és emlékszem hogy az Iron Maiden pólóinkban nagyon kitűntünk az akkori Los Angeles-i zenei zenei élet figurái közül. Aztán egy év múlva lemezszerződést kaptunk és megjelent a Kill 'Em All. A történetet innen már mindenki tudja. A kazettát jó, ha 10 ember le tudja majd játszani, de gondoltuk, ez egy méltó megemlékezés és a rajongók díjazni fogják."  A demón Hetfield és Ulrich mellett Dave Mustain és Ron McGovney játszik. 

1982metallica.jpg

Az anyag valamikor nyáron CD és LP formátumban is megjelenik majd, de kétségkívül király ötlet a kazetta és bőven elfér majd a fanatikusabb rajongók polcán a többi ereklye között. A zenekar közben tovább kutakodik a padláson a beporosodott dobozokban és további ritkaságok kiadását tervezi. 

A teljesség jegyében a tracklist :

1. Hit The Lights
2. The Mechanix
3. Motorbreath
4. Seek & Destroy
5. Metal Militia
6. Jump In The Fire
7. Phantom Lord

 

 



1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elisorne 2015.03.04. 09:30:38

Hát igen Amerikába már szinte csak a múzeumban találni kazettás magnót nem úgy mint mifelénk :) Ha nem lesz horror ára lehet lecsapok rá én is, elfér a másik mellett :D
süti beállítások módosítása