Így van értelme Deep Purple-t feldolgozni

2015. április 08. 09:35 - Angus Yang

A Whitesnake már a harmadik számot tette elérhetővé Deep Purple feldolgozás számokat tartalmazó, rövidesen megjelenő albumáról. David Coverdale elmondása szerint a régi, vele készült Purple albumokat hallgatva támadt az az ötlete, hogy újra felvegyen 13 Deep Purple klasszikust.

whitesnake.jpg

Coverdale a Deep Purple úgynevezett MK 3 és MK 4 felállással készült albumairól válogatta össze kedvenceit, hogy azokat mostani zenekarával újra feljátssza. Mint ismeretes, ez a három album a "Burn" a "Stormbringer" és a "Come Taste The Band". 

Az énekes így beszélt a lemez születéséről:                                                                                                                       "A zenekar minden tagja megtette a magáét. A lemez egyfajta tisztelgés Jon Lord, Ian Paice és Richie Blackmore előtt. Velük sikerült betörnöm a zenei életbe. Előtte még lemezem sem volt, velük meg mindjárt egy dupla aranylemezt csináltunk. Akkoriban még nem is létezett platinalemez. Amikor az albumon dolgoztunk, a többiek azt mondták, olyan, mintha ezeket a számokat tegnap írta volna valaki, pedig még egyikük sem élt, amikor a lemez annak idején kijött!"

A technikai részletekről is mesélt Coverdale:                                                                                                   "Belevittük a Whitesnake-féle ikergitár hangzást a dalokba, de pusztán annyi történt, hogy új fényt kaptak a számok, a régi Purple zenei világától nem tértünk el. Meghívtunk egy vendég muzsikust is, mert a Deep Purple hangzás szerves része volt a nagyszerű Hammond orgona, amit Jon játszott, fantasztikusan."

A lemez azoknak is érdekes lehet, akik amúgy fanyalognak a feldolgozás albumoktól. Az eddig elérhető három nóta alapján kijelenthetjük, hogy ebben az esetben érdemes volt, az újra felvett dalok megférnek a régi klasszikusok mellett, sőt feszességükkel izgalmassá teszik a 40 éves nótákat. 

Íme a napokban elérhetővé vált "Lay Down Stay Down", alatta pedig a "Burn" és a "Stormbringer", utóbbihoz videó is készült. Legalul felsoroltuk az albumon hallható számokat. 

 

Megjelenés: 2015 május 19.

A dalok listája: 

01. Burn

02. You Fool No One (benne: Itchy Fingers)

03. Love Child

04. Sail Away

05. The Gypsy

06. Lady Double Dealer

07. Mistreated

08. Holy Man

09. Might Just Take Your Life

10. You Keep On Moving

11. Soldier Of Fortune

12. Lay Down Stay Down

13. Stormbringer

A limitál verzión lévő 2 bónusz:

14. Lady Luck

15. Comin' Home

 

 

 

 

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2015.04.08. 15:17:45

A You Keep On Moving, Glenn Hughes nélkül aligha lesz "mozgásban tartható".

Egyébként szerintem ez egy új Whitesnake lemez lesz. Ebből a sztoriból kivesznek mindent az utolsó centig. Az üreg Deep Purple is addig lesz színpadon amíg fizetnek nekik, bármilyen gyalázatos is amit Gillan művel.
süti beállítások módosítása