Tudod miben egyezik a Pantera és az Alice in Chains?

2015. február 27. 13:01 - Angus Yang

Az avatottabb rajongók biztosan tudják a választ, de számukra is szolgálhatunk új hírrel. Nos mindkét zenekar -igaz nem teljesen a később befutott felállással - az akkor felfutó glam-rockban jeleskedő hajbandaként kezdte. Volt párducmintás póló, rengeteg hajlakk , ahogy kell. 

2pantera_619256.jpg

 Igen, a fenti képen a Pantera látható. Itt Az Abbott tesók, Dimebag és Vinnie Paul még Phil Anselmo nélkül nyomta a glam-et, négy albumot is összehozva. Abban a napszemüvegben persze nem is csoda.

Az alábbi fotón pedig a Gun 'N Roses névre nem véletlenül hajazó Alice 'N Chains (!) látható, a későbbi felállásból itt még csak  Layne Staley szerepel. Az együttes olyan akkori sztárbandák előzenekara volt, mint pl. a Poison.

aicold.jpg

 

A dolog aktualitását az adja, hogy a régi Alice 'N Chains gitáros, Johhny Bacolas néhány napja feltett egy koncertvideó részletet az ősi időkből a youtube-ra. Ezzel óriási hiányt pótolt, eddig nem volt ilyen felvétel a videómegosztón, mi most meg is mutatjuk nektek. Alatta pedig egy másik remek videó, a Pantera glam-korszakából, szintén felejthetetlen. 

A történet végül happy enddel zárult, a Pantera a jóval súlyosabb zenék irányába fordult, Layne Staley pedig találkozott John Corabival  és megalapították az Alice in Chains-t. Mindkét esetben hozzáfűzhetjük: hála Istennek!

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása